Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Απλήρωτοι οι παρατασιούχοι σε κοιμητήρια και ηλεκτροφωτισμό στη Μαγνησία

Σε αναμμένα κάρβουνα είναι 25 παρατασιούχοι στη Μαγνησία, οι οποίοι απασχολούνται σε κοιμητήρια και ηλεκτροφωτισμό, αφού ο επίτροπος, ερμηνεύοντας τη νομοθεσία, δεν υπέγραψε τα εντάλματα πληρωμής, αναμένοντας διευκρινιστική εγκύκλιο.

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση και πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στον επίτροπο, ο οποίος δήλωσε ανένδοτος, θεωρώντας τους παρατασιούχους απολυμένους μέχρι την έκδοση διευκρινιστικής από το ΥΠ.

Οι συμβασιούχοι στα κοιμητήρια και τον ηλεκτροφωτισμό, πρέπει να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του Ιουλίου 2017 την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου και όπως επισήμανε η Εύη Καρυδάκη, η επόμενη κίνηση των συμβασιούχων είναι να πάνε στον επίτροπο με τα παιδιά τους και να τους παραδώσουν τη λίστα με τα σχολικά είδη, ενώ οι ίδιοι πρέπει να γνωρίζουν υπεύθυνα τι συμβαίνει.

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ-ΟΤΑ:


ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Η Κυβέρνηση προωθεί  την «επιτροπεία» των απολύσεων 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 
Πίσω από τον «κουρνιαχτό» που σηκώνουν τα στελέχη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το τάχα φιλεργατικό νομοσχέδιο που προωθεί η Υπουργός κ. Αχτσιόγλου, κρύβονται οι επιδιώξεις της να αποσπάσουν την ανοχή ή και τη συναίνεση των εργαζομένων στην περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, ενόψει της 3ης Αξιολόγησης.

Στην αθέατη πλευρά της «δίκαιης ανάπτυξης» που υπόσχεται στους επιχειρηματικούς ομίλους διαγωνιζόμενη με τη ΝΔ, το  ΠΑΣΟΚ και τον υπόλοιπο συρφετό των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, τσακίζει κόκαλα η απληρωσιά, η εντατικοποίηση, τα εκ προμελέτης φονικά «ατυχήματα» στους χώρους δουλειάς.

Στο τέλος του αφηγήματος  της Κυβέρνησης για την έξοδο από την «επιτροπεία»,  παραμένουν ως υποσημείωση οι χιλιάδες απολύσεις των συμβασιούχων –παρατασιούχων στους Δήμους, που στον αγώνα τους μαζί με τους μόνιμους υπαλλήλους ήρθαν αντιμέτωποι με όλο το μαύρο μέτωπο (Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ενωση, «Θεσμοί», αστικά κόμματα, πλειοψηφία της ΚΕΔΕ,  κρατικό μηχανισμό, επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΜΕ) το οποίο προωθεί με συνέπεια και στρατηγική την ιδιωτικοποίηση της Καθαριότητας για να ανοίξει καινούργια πεδία κερδοφορίας στους μεγαλοεργολάβους. 

Η καθαρή μας πρόταση, μετατροπής όλων  των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και το αίτημα για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους,  βοήθησε τόσο στη δημιουργία του κοινού αγωνιστικού μετώπου όσο και στην στήριξη και αλληλεγγύη της κοινωνίας στον αγώνα  που δώσαμε παρά τη λυσσαλέα επίθεση που δεχτήκαμε.

Με τις απολύσεις σε μια σειρά Δήμων (Μάνδρας-Ειδυλλίας, Λαμίας κλπ) αποκαλύφθηκε η κοροϊδία της κυβέρνησης που πανηγύριζε ότι έφερε  νομοθετική ρύθμιση για μονιμοποίηση ενώ άφηνε ανοιχτή την πόρτα των  μαζικών απολύσεων και της αποψίλωσης υπηρεσιών με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίησή τους.

Οι τελευταίες εξελίξεις, με την άρνηση των επιτρόπων να θεωρήσουν τα  εντάλματα μισθοδοσίας  των συμβασιούχων, είναι απόρροια της αντεργατικής-αντιλαϊκής  πολιτικής, που στον πυρήνα της όχι μόνο παραμένει άθιχτη αλλά ενισχύεται καθημερινά από το πλούσιο οπλοστάσιο των μνημονίων και  των νόμων τους.

Ο,τι κατακτήσαμε με τους σκληρούς αγώνες που δώσαμε υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά τίθεται υπό αμφισβήτηση με κάθε ευκαιρία  από τους  ελεγκτικούς  μηχανισμούς που διαφυλάσσουν τη «νομιμότητα» της πολιτικής που μοιράζει αφειδώς προνόμια και φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές και τους τραπεζίτες και καταδικάζει στην ανέχεια συνταξιούχους και εργαζομένους.

Μπροστά μας βρίσκονται η νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την «αξιολόγηση», σε συνδυασμό με την έναρξη του Ενιαίου Μηχανισμού Κινητικότητας, ενώ οι προσλήψεις για τα επόμενα δύο έτη είναι «παγωμένες» και το ανθυγιεινό θα πάρει τη σειρά του για περικοπή.

Η ελπίδα και η λύση βρίσκεται στους αγώνες και την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, με κοινωνική συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες, για να ανοίξει ο δρόμος για την εργατική-λαϊκή εξουσία και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

Μια πρώτη απάντηση στα σχέδια της Κυβέρνησης δίνεται σήμερα με παράσταση διαμαρτυρίας από το ταξικό κίνημα στις Υπηρεσίες των Επιτρόπων  Νομού Μαγνησίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, μόνιμους και συμβασιούχους, από σήμερα  να  αντιδράσουμε μαζικά και συγκροτημένα με  ενημερώσεις των εργαζομένων στα αμαξοστάσια και όλους τους χώρους δουλειάς, με  παραστάσεις στους δήμους και στις Υπηρεσίες των Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να μην περάσουν οι απολύσεις και η απληρωσιά.


ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ-ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ