Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Σκιάθος / Θάνατος αγνοούμενου αλιέα

Την 06-09-2017 ημέρα Τετάρτη, περί ώρα 11:05, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου ενημερώθηκε από γυναίκα, κάτοικο Σκιάθου σχετικά με την μη επιστροφή του αδερφού της στην οικία του, ο οποίος την 05-09-2017 ημέρα Τρίτη, περί ώρα 23:30 μετέβηκε στην παραλία ‘Αλυγαριές/Κεχριά’ Σκιάθου προς διενέργεια νυχτερινής υποβρύχιας αλιείας – ψαροτούφεκο, όπως δήλωσε στους οικείους του. 

Έκτοτε αγνοείται, ενώ το υπ’ αρίθμ. κυκλοφ: ΒΟΜ 5018 Ι.Χ. όχημα του ανωτέρω εντοπίστηκε, από τους οικείους του, πρωινές ώρες της 06-09-2017 στην εν λόγω παραλία. Άμεσα, από Λιμενική Αρχή Σκιάθου εφαρμόστηκε Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης και διεξήχθησαν ενδελεχής έρευνες από ξηρά και θάλασσα, όπου διερευνήθηκε η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ‘Αλυγαριών/Κεχριάς’ Σκιάθου καθώς και το σύνολο της ακτογραμμής που περιβάλλει την ανωτέρω θαλάσσια περιοχή. 

Πιο συγκεκριμένα, απέπλευσαν άμεσα Δύο Πλωτά Περιπολικά Σκάφη από το Λιμένα Σκιάθου προς στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ‘Αλυγαριών –Κάστρο‘ Σκιάθου προς εντοπισμό – διάσωση του ανωτέρω αλιέα στη θάλασσα, ενώ παράλληλα διενεργήθηκε...
έρευνα στην ευρύτερη χερσαία περιοχή από περιπολικό όχημα του Λιμεναρχείου Σκιάθου.

Ακολούθως, κατόπιν ενημέρωσης από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου, έσπευσαν προς συνδρομή στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του εν λόγω αλιέα, ερασιτεχνικά σκάφη αναψυχής, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά θαλάσσια μοτοποδήλατα, επαγγελματικά σκάφη αναψυχής ως και θαλάσσιο ταξί το οποίο συνέβαλε στην ανωτέρω έρευνα μεταφέροντας στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Επιπλέον στην ανωτέρω έρευνα συνέδραμε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Σκιάθου, με συμμετοχή πέντε (05) διασωστών για έλεγχο της χερσαίας περιοχής με συσκευή εναέριου ελέγχου – σάρωσης [DRONE] και δύο (02) διασωστών με χρήση ταχυπλόου πνευστού σκάφους. Συνακόλουθα, στην εν λόγω επιχείρηση συμμετείχε επαγγελματίας δύτης, ο οποίος διεξήγαγε υποθαλάσσια έρευνα της ανωτέρω θαλάσσιας περιοχής, προς εντοπισμό του αγνοούμενου αλιέα. Απογευματινές ώρες της 06-09-2017, περί ώρα 19:05, εντοπίστηκε από ερασιτέχνη χειριστή θαλάσσιου μοτοποδηλάτου, η σωρός του αγνοούμενου αλιέα, εγκλωβισμένη σε βραχώδη περιοχή [Κακιά Σκάλα] πλησίον παραλίας ‘Αλυγαριές’ Σκιάθου και ακολούθως απεγκλωβίστηκε, περισυλλέχθηκε από Όργανα Υπηρεσίας Λ/Χ Σκιάθου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με Πλωτό Περιπολικό Σκάφος στο Λιμένα Σκιάθου όπου αναγνωρίστηκε από τους οικείου του.
Από Λιμενική Αρχή Σκιάθου διενεργείται προανάκριση.

Η συμβολή όλων των συμμετεχόντων, ήτοι επαγγελματιών – ερασιτεχνών και εθελοντών υπήρξε καθοριστική και αποτελεσματική στην επιχείρηση εντοπισμού του αγνοούμενου αλιέα, αναδεικνύοντας το αίσθημα σεβασμού και διαφύλαξης του απώτερου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, καθόσον η ανταπόκριση τόσο των επαγγελματιών όσο και των εθελοντών-διασωστών-ερασιτεχνών υπήρξε άμεση και διαρκής.

Από Υπηρεσία μας εκφράζουμε τα ευχαριστήρια μας σε όλους τους συμμετέχοντες, κατεχόμενοι ωστόσο από αίσθημα θλίψης, λόγω της απώλειας ακόμη μίας ανθρώπινης ζωής.