Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Συλλεκτικό κέρμα των 2 ευρώ στη μάχη κατά το καρκίνου του μαστού τώρα και στην Ελλάδα

Κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα το συλλεκτικό αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ, το οποίο μπαίνει δυναμικά στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπεύθυνη του Coins Club, Ντορίτ Μεγήρ Εσδρά «φέτος το 2017 με αφορμή την 25η επέτειο της Ροζ Κορδέλας, παγκόσμιου συμβόλου της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού, το Γαλλικό Νομισματοκοπείο αποφάσισε να στηρίξει τη μάχη κατά του καρκίνου με την κυκλοφορία ενός κέρματος των 2 ευρώ, διανέμοντάς το σε όλη την Ευρώπη.

Το Coins Club Greece ως αποκλειστικός διανομέας του Γαλλικού Νομισματοκοπείου στην Ελλάδα, ξεκινάμε κατά αποκλειστικότητα τη διάθεση των επίσημων αναμνηστικών νομισμάτων των 2 ευρώ με θέμα τη μάχη του καρκίνου του μαστού. Η κίνηση αυτή μας κάνει ιδιαίτερα περήφανους, όχι μόνο ως λάτρεις των νομισμάτων, αλλά γιατί μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί στο ‘Άλμα Ζωής’, τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού».

Το σχέδιο της μπροστινής όψης απεικονίζει το
μπούστο μιας γυναίκας που το στήθος της προστατεύεται από το χέρι της και τη ροζ κορδέλα, συμβολίζοντας τη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού. Η επιγραφή που περιβάλλει το σχέδιο είναι «25η επέτειος της ροζ κορδέλας» ενώ αναγράφονται οι ημερομηνίες 1992-2017 και RF (Γαλλική Δημοκρατία). Η πίσω όψη του κέρματος είναι η τυποποιημένη παράσταση του νομίσματος των 2€, κοινό σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης.