Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Α. ΠΡΟΒΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ

Topos Real Estate

Topos Real Estate

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ | facebook.com | youtube

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Σκόπελος / Προσπάθειες για δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου

Αθηνά Ντάκη
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
Σε ημερίδα με θέμα “Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Διαχείρισης Αδέσποτων Ζώων” θα βρεθεί η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Αθηνά Ντάκη, στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει τη δυνατότητα δημιουργίας Δημοτικού Κτηνιατρείου στη Σκόπελο, το οποίο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα ΠΕΠ, όπου, σε συνεργασία με τους κτηνιάτρους του νησιού, θα γίνονται στειρώσεις και νοσηλεία αδέσποτων ζώων.

"Ταξιδιωτική οδηγία"(!) από "φιλοζωική ομοσπονδία"

Το φως της δημοσιότητας είδε Δ.Τ. "φιλοζωικής ομοσπονδίας", το οποίο εν είδει "ταξιδιωτικής οδηγίας" έγραφε μεταξύ πολλών άλλων ότι «η Σκόπελος είναι ένα πανέμορφο σε φυσικό κάλος νησί που όμως, όταν το επισκεφτείς θες γρήγορα να φύγεις και να μη γυρίσεις ποτέ.

Πολλοί έχουν αυτή την αίσθηση και πολλοί είναι αυτοί  που καταγγέλλουν στην Ομοσπονδία την αθλιότητα που συναντούν σε κάθε σημείο του νησιού με τα ζώα, συντροφιάς αλλά και τα ζώα φάρμας.

[...]
Ελπίζουμε, ο Δήμος επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες του και η τοπική Αστυνομία να κάνει το γύρο του μικρού νησιού και να δράσει  αυτεπάγγελτα, πάντα σύμφωνα με το τι επιβάλλει η νομοθεσία και όχι με βάση τις προσωπικές τους απόψεις για τα ζώα .
 Αδέσποτα στον οικισμό Σκοπέλου. Κάθε σπίτι φροντίζει 4-5 γάτες.
Στη φωτό ο γνωστός Σκοπελίτης ρεμπέτης Γιώργος Ξηντάρης 

ταΐζει τα "δικά" του γατιά!
Έχουν εξάλλου πολλές εγκυκλίους και μάλιστα πρόσφατες από το Αρχηγείο τους αλλά και από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το πως πρέπει να κινηθούν.

Ας μη μας αναγκάσουν όλοι οι αρμόδιοι της Σκοπέλου να κινηθούμε  ως πολίτες αυτής της χώρας, που κακοποιείται βάναυσα,εναντίον τους με σκοπό το αυτονόητο, την τήρηση της νομοθεσίας.»

Η απάντηση της αντιδημάρχου

Η αντιδήμαρχος Σκοπέλου απαντώντας στο δημοσίευμα, "χλιαρά" κατά την άποψή μας, γράφει μεταξύ άλλων:
Όμορφες, καθαρές και ταϊσμένες, θα τις συναντήσεις σε πολλά σπίτια στον οικισμό,
δίνοντας απάντηση για τον δήθεν βασανισμό ζώων στη Σκόπελο.
[...]
«Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ποιοι και για ποιους λόγους σας ενημερώνουν, άλλα σε ό,τι αφορά το Δήμο Σκοπέλου και την παρούσα Δημοτική αρχή, σας ενημερώνω ότι καταβάλλεται, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, κάθε δυνατή  ενέργεια, για να εφαρμοστεί  ό,τι ο νόμος  ορίζει.

Εάν, πάλι, οι καταγγελίες αφορούν ιδιώτες, αυτές καλό, είναι να γίνονται στο Α.Τ.Σκοπέλου, για να αντιμετωπίζονται άμεσα.
Ψαράδες ταΐζουν γάτες στο λιμάνι
Το  απεχθές  φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων, από ιδιώτες, είναι δυστυχώς πανελλαδικό και χρειάζεται στοχευμένη και πανελλήνιας δράσης, ξεκινώντας, κατά την ταπεινή μου γνώμη από τις μικρές ηλικίες, αλλά σε καμία περίπτωση δε μπορεί να χαρακτηρίσει ένα τόπο ή να αποτελέσει "ταξιδιωτική  οδηγία"  για ένα νησί, που ο τουρισμός είναι πηγή ζωής.

Θα επαναλάβω ότι δε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ΠΟΙΟΙ και για ΠΟΙΟΥΣ   ΛΟΓΟΥΣ σας δίνουν αυτή τη πληροφόρηση και θα σας παρακαλούσα να μην προχωράτε σε ανάρτηση παρόμοιων δημοσιευμάτων, εάν πρώτα δεν μιλήσετε μαζί μου ή εάν δεν εξακριβώσετε την αλήθεια των "πληροφοριών" σας.

Αθηνά Ντάκη – Αρκομάνη
Αντ/χος Κοινωνικής Μέριμνας
Δήμου Σκοπέλου»